Leicester poslao ponudu za Nigerijca
Foto: EPA

Musa među Lisicama

Leicester poslao ponudu za Nigerijca

Midhat Šljivak

Fudbaler moskovskog CSKA Ahmed Musa dobio je ponudu engleskog prvaka Leicestera.

Ovaj 23-godišnji Nigerijac koji već godinama uspješno nastupa za moskovski klub, mogao bi tako karijeru nastaviti u Premiershipu.

Menadžer ekipe s King Power stadiona Claudio Ranieri traži pojačanja za povijesni nastup tima u Ligi prvaka, a Ahmed Musa je jedan od glavnih kandidata za dolazak među Lisice.

Iako su mu samo 23 godine, Musa iza sebe ima veliko iskustvo igranja u Rusiji, ali i Ligi prvaka i u Leicesteru ga vide kao idealnog igrača za svoj tim.

Odlučili su se poslati ponudu na adresu CSKA. Nude 30 miliona eura, što je itekako primamljiva ponuda za ovog fudbalera.

Musa je ove sezone odigrao 44 utakmice u svim takmičenjima, te je postigao 18 pogodaka uz šest asistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi