Leicester prazni kladionice
Foto: EPA

Kladionice isplaćuju veliki novac

Leicester prazni kladionice

Midhat Šljivak

Ekipa Leicestera blista ove sezone.

Lisice su nakon 25 odigranih kola prvi tim Premiershipa, a ovakav razvoj situacije je iznenadio i kladionice.

Iako je ponzato da su kladionice uvijek korak ispred igrača, ni one najveće nisu dale gotovo nikakve šanse da Leicester osvoji titulu prvaka na početku sezone.

Tim Claudija Ranierija svrstavan je u ekipe koje će se boriti za opstanak, ali bi ih osvajanje titule ovog kluba moglo itekako koštati.

S obzirom na to da su kvote na Leicester početkom sezone bile ogromne, hrabri igrači su odlučili uložiti pokoju funtu i to bi im mogao biti dobitak života.

Najpoznatija svjetska kladionica William Hill objavila je kako će morati da isplati preko dva miliona funti ako Leicestar osvoji titulu, a i u ostalim poznatim kladionicama situacija nije ništa bolja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kvota je na Leicester na početku sezone bila 5001, pa su iznosi za isplatu ogromni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi