Mreža gostiju napunjena do vrha: Leicester deklasirao Sheffield United
Foto - EPA

Lisice na drugom mjestu

Mreža gostiju napunjena do vrha: Leicester deklasirao Sheffield United

Midhat Šljivak

Leicester je u 28. kolu Premier lige uvjerljivo savladao Sheffield United sa 5:0.

Gosti su tokom sedmice ostali bez trenera. Chris Wilder je otišao sa klupe, a ekipu je danas vodio Paul Heckingbottom.

Međutim, promjena trenera nije pomogla gostima koji su deklasirani na King Poweru, ali odavno nema nikakve dileme da će tim iz Sheffielda igrati u Championshipu naredne sezone.

Do vodstva je Leicester stigao u finišu prvog poluvremena. Jamie Vardy asistira, a Kelechi Iheanacho u 39. minuti pogađa za 1:0.

U nastavku je na terenu postojao samo Leicester. Nemilosrdno su domaći punili mrežu protivnika, a od 64. do 78. minute postigli su još tri gola.

Na 2:0 je povećao Ayoze Perez, a zatim Iheanacho još dva puta pogađa za prednost od 4:0.

Konačnih 5:0 postavio je Ampadu autogolom u 80. minuti susreta, a rezultat je lako mogao biti i veći, no domaći su promašili nekoliko zicera.

Leicester je ovom pobjedom došao do drugog mjesta, a Sheffield je uvjerljivo posljednji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 28. kolo:

Leicester - Sheffield United 5:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi