Leicester upisao petu pobjedu u nizu
Foto: EPA

Pobjede slavili Watford i Burnley

Leicester upisao petu pobjedu u nizu

E. Čaušević

Fudbaleri Leicestera ostvarili su petu pobjedu u nizu u Premiershipu večeras protiv Sunderlanda (2:0) u okviru 31. kola.

Leicester se preporodio nakon odlaska Claudija Ranierija sa klupe, te je aktuelni prvak Engleske večeras na King Power stadionu upisao svoju petu uzastopnu pobjedu. Lisice su bile bolje od Sunderlanda rezultatom 2:0.

Domaći su do prednosti stigli u 69. minuti utakmice kada je rezervista Islam Slimani zatresao mrežu Sunderlanda za 1:0. Desetak minuta kasnije bilo je sve jasno jer je Jamie Vardy svojim pogotkom postavio konačnih 2:0.

Leicester je deseti na tabeli Premiershipa sa 36 bodova, dok je Sunderland posljednji sa 20 osvojenih bodova. Pobjedu je večeras upisao i Watford koji je pred domaćim navijačima sa 2:0 savladao WBA.

Watford je još uvijek na devetom mjestu sa 37 bodova, dok je WBA osmi sa sedam bodova više. U istom terminu igrali su Burnley i Stoke. Domaći igrači su slavili sa minimalnih 1:0 golom Boyda u 58. minuti.

Premiership, 31. kolo:

Burnley - Stoke 1:0

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leicester - Sunderland 2:0

Watford - WBA 2:0


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi