Leicester već sprema pojačanja za Ligu prvaka

Niang na meti lidera engleske Premier lige

Leicester već sprema pojačanja za Ligu prvaka

Endin Čaušević

Ekipa Leicestera ove sezone je najveće iznenađenje u evropskom fudbalu i nalazi se na korak od osvajanja titule prvaka Engleske.

Leicester je gotovo sigurno osigurao igranje u Ligi prvaka naredne sezone, a treba reći da su se prošle godine u ovo vrijeme grčevito borili za opstanak. Čelnici ovog kluba već razmišljaju o pojačanjima za narednu sezonu, a na meti imaju fudbalera Milana M'Bayea Nianga.

Naime, prema pisanju engleskih medija Leicester će na kraju ove sezone pokušati dovesti napadača Rossonera kojeg vide kao odlično pojačanje za Ligu prvaka naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Milan ove sezone igra daleko od prepoznatljivog, pa će Niang odlaskom na King Power stadion imati priliku da naredne sezone ponovo osjeti kako je igrati u najelitnijem klupskom evropskom takmičenju. Nije poznato koliko bi Leicester morao platiti za ovog 21-godišnjeg napadača, a špekuliše se o cifri od oko 15 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi