Leighton Baines promašio prvi penal u Premiershipu
Foto: epa.eu

Prethodnih 14 uspješno realizovao

Leighton Baines promašio prvi penal u Premiershipu

Jednu od najzanimljivijih utakmica 7. kola engleskog Premiershipa igraju Manchester United I Everton na Old Traffordu. Domaći su poveli golom Angela Di Marije, a popularne Karamele imale su priliku u sudijskoj nadoknadi da sa bijele tačke dođu do izjednačenja.

Ipak Leighton Baines, lijevi bek Evertona, nije uspio da realizuje najstrožiju kaznu, tačnije David De Gea je odbranio njegov udarac. 

Za Bainesa ovo je bio prvi promašeni jedanaesterac u dresu Evertona. U dosadašnjoj karijeri šutirao ih je 15, a svih prethodnih je realizovao, sve do danas je bio nepogrješiv.

Na početku drugog poluvremena Everton je stigao do izjednačenja.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.