Leipzig gubio, pa na kraju razbio Freiburg
Foto: EPA

Prva pobjeda u sezoni

Leipzig gubio, pa na kraju razbio Freiburg

RB Leipzig je danas u 2. kolu Bundeslige stigao do svoje prve pobjede u novoj sezoni.

Na Red Bull Areni je "nastradao" Freiburg i to rezultatom 4:1, iako je nakon prvog poluvremena vodio sa 1:0 golom Niederlechnera iz 23. minute.

Čim je počelo drugo poluvrijeme, Werner je u 48. minuti zabio za 1:1 da bi već u 55. Orban donio Leipzigu potpuni preokret. Igrao se 71. minut kada je sjajni Werner svojim drugim golom na utakmici povisio rezultat na 3:1, da bi potom u 80. rezervista Bruma zabio za 4:1.

Samo minutu nakon četvrtog primljenog gola, Freiburg je ostao sa desetoricom na terenu zbog drugog žutog kartona za Hoflera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao, pa je Leipzig upisao sigurnu pobjedu i došao do prvih bodova u sezoni. Freiburg i nakon drugog kola ostaje sa jednim bodom na svom kontu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi