Leipzig očitao lekciju Herthi u Berlinu, golijada Schalkea i Fortune Dusseldorf
Leipzig je nastavio sa sjajnim izdanjima

Tim Vedada Ibiševića je upisao treći poraz zaredom

Leipzig očitao lekciju Herthi u Berlinu, golijada Schalkea i Fortune Dusseldorf

S. Pašalić, foto: EPA

Hertha je u 11. kolu Bundeslige na svom terenu ugostila RB Leipzig, a gosti su na kraju slavili sa 4:2.

Domaći su bolje krenuli u meč, a u 32.minuti su stigli i do vodstva nakon što je Mittelstadt postigao gol za 1:0.

Ipak, slavlje domaćih navijača nije trajalo dugo s obzirom da je u 38. minuti dosuđen penal za goste, a Werner je bio precizan za 1:1.

Leipzig je prije odlaska na odmor uspio stići do preokreta kada je Sabitzer u sudijskoj nadoknadi postigao gol.

U nastavku se očekivalo da Hertha krene po izjednačenje i možda preokret, ali su gosti nastavili sa dobrom igrom iz prvog poluvremena i više su prijetili domaćima.

Trener Herthe je pokušao sa izmjenama nešto uraditi pa je u 74. minuti uveo Ibiševića u igru, a zatim u 79. minuti i Selkea, ali domaći i dalje nisu uspijevali da stignu do izjednačenja.

Naprotiv, Leipzig je u 87. minuti riješio sve dileme oko pobjednika kada je Kampl pogodio za 3:1. U 91. minuti Werner je povisio na 4:1, a Selke je u 92. minuti postavio konačnih 4:2.

Union Berlin je savladao Mainz u gostima sa 3:2 i tako stigao do treće pobjede u posljednje četiri utakmice. Ingvartsen i dva puta Andersson su pogađali za goste, a Onisiwo i Brosinski su bili strijelci za domaće.

Augsburg je također slavio u gostima i to protiv Paderborna sa 1:0, a jedini gol je postigao Max u 41. minuti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Schalke je na svom terenu dočekao Fortunu Dusseldorf i odigrao 3:3. Domaći su poveli golom Caligiurija, a gosti su izjednačili golom Henningsa iz penala.

Samo pet minuta nakon toga Schalke ponovo stiže do vodstva kada je Kabak postigao gol, a gosti ponovo preko Henningsa stižu na 2:2. Serdar je zatim ponovo doveo domaće u novo vodstvo, međutim Hennings stiže i do hat-tricka i postavlja konačnih 3:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi