Leipzig se 'okliznuo' na svom terenu, Fortuna slavi prvi bod

Remi na Red Bull Areni

Leipzig se 'okliznuo' na svom terenu, Fortuna slavi prvi bod

Pretposljednji meč 2. kola Bundeslige odigran je na Red Bull Areni, gdje su Leipzig i Fortuna odigrali meč bez pobjednika (1:1).

Iako je Leipzig bio veliki favorit protiv tima koji je ove sezone, nakon dugo vremena, ušao u njemačku elitu, na kraju se morao zadovoljiti samo jednim bodom.

Nakon prvog poluvremena rezultat je bio 0:0, a onda je u 47. minuti Zimmermann zabio za vodstvo gostiju. Dvadeset minuta kasnije, Augustin se dobro snašao i poravnao na 1:1, što je bio i konačan rezultat utakmice.

Leipzig ne može biti zadovoljan otvaranjem sezone s obzirom da je u prvom kolu poražen od Dortmunda sa 4:1 i ovo im je bio prvi osvojeni bod, baš kao i Fortuni iz Dusseldorfa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti