Len Matela MVP 2. kola Eurocupa

Len Matela MVP 2. kola Eurocupa

Adnan Beganović
Teme:

U okviru drugog kola košarkaškog Eurocupa momčad Charleroia slavila je važnu pobjedu u gostima kod njemačkog Artland Dragonsa, a njihov centar Len Matela pružio je sjajnu partiju za koju je zavrijedio titulu MVP-a. 

Len Matela je u važnu pobjedu Charleroe (94:82) ugradio valorizaciju od 34 indeksna boda. Njegova statistika u ovom meču bila je impresivna. Sjajni centar postigao je 19 poena ( šut za dva pona 4/5, za tri 1/1, slobodna bacanja 8/8), imao sedam skokova, četri osvojene lopte, četri asistencije, te šest blokada.

Iza Matele u 2. kolu drugog kruga Eurokupa bili su Kelly McCarty (Himki) s valorizacijom 31, Travis Hansen (Dinamo Moskva) 27, te nekadašnji košarkaš sarajevske Bosne Darren Fenn (Artland Dragons) s valorizacijom 26.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije