Lendrić: Čast Zrinjskom, ali Željo je najveći klub u BiH!

Novo pojačanje Željezničara za SportSport.ba

Lendrić: Čast Zrinjskom, ali Željo je najveći klub u BiH!

Hrvatski internacionalac Ivan Lendrić od danas je i zvanično novi napadač FK Željezničar, potvrdili su iz kluba. 

Bivši mladi reprezentativac Hrvatske uspio je postići dogovor sa najtrofejnijim bh. klubom, a u redove Željezničara dolazi kao slobodan igrač nakon što je nedavno raskinuo ugovor sa grčkom Kerkyrom. 

Lendrić u razgovoru za SportSport.ba nije krio svoje oduševljenje. 

"Šta da vam kažem, presretan sam. Sa čelnicima Željezničara pronašao sam zajednički jezik za svega dvije minute i ovo je za mene novi početak. Imao sam priliku nastupati i za Zrinjski koji mi je dao dosta toga, ali treba biti realan i reći da je Željezničar najveći klub u BiH. Možda trenutno nije na nivou, no vjerujem u povratak na stari put", kazao nam Lendrić. 

Posljednji angažman Lendrić je imao u Kerkyri u kojoj se nije proslavio. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nisam zadovoljan sa svojom epizodom u Grčkoj, bio sam malo povrijeđen i onda je promijenjen i trener. Sve ću to sada zaboraviti i fokusirati se isključivo na Željezničar. Ponude? Bilo ih je još, zvali su me iz Albanije, sa Hajdukom se nisam uspio dogovoriti, bio sam u kontaktu i sa Splitom", otkrio je Lendrić na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Dodajmo da će Lendrić u nedjelju staviti paraf na jednoipogodišnji ugovor sa Plavima, a ovo mu je ujedno deseti klub u dosadašnjoj karijeri. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije