Lendrić: Mi smo najveći klub u BiH i uvijek idemo na pobjedu

Napadač Željezničara za SportSport.ba

Lendrić: Mi smo najveći klub u BiH i uvijek idemo na pobjedu

Ivan Lendrić je jedan u nizu fudbalera koji je u Željezničar stigao u zimskom prelaznom roku. Hrvatski napadač je već pokazao da će biti ozbiljno pojačanje za Plave, s kojim će do kraja sezone pokušati doći do trofeja i izlaska u Evropu.

Ekspedicija Željezničara će se danas zaputiti ka Banja Luci, gdje će za dva dana igrati veoma važnu Kup utakmicu protiv Borca, a napadač Željezničara je u razgovoru za SportSport.ba istakao kako će to biti teža utakmica nego ona protiv Širokog Brijega na Grbavici.

"Ovo je izuzetno bitna utakmica za nas. Znam da je Borac sasvim dobra ekipa i iznenadio me njihov poraz protiv Olimpica od 3:0 u prošlom kolu. Lično smatram da nam je ovo najteža utakmica do sada, teža čak i od one utakmice protiv Širokog Brijega u prvom kolu proljeća", rekao je Ivan Lendrić, koji je potom dodao:

"To je nezgodan teren i poznato mi je da Željo baš i nema pozitivan omjer s Borcem u Banja Luci, kao ni oni s nama u Sarajevu. Borac ima novog trenera i to je u 90% slučajeva pozitivni šok za ekipu, pa stoga treba biti oprezan. Očekujem tvrdu utakmicu".

Uprkos tome, napadač Željezničara kaže da njegov tim u svakoj utakmici ide na pobjedu.

"Mi smo Željezničar i, kako god ko mislio, najtrofejniji i samim tim najveći bh. klub. Poštujemo sve, ali svakoj utakmici idemo na pobjedu. Kroz karijeru sam naučio da razmišljam tako, a i nikada nisam volio da kalkulišem. Istina je da igramo prvu utakmicu u gostima pa bi možda i remi s golovima bio dobar, ali lično me interesuje pobjeda. Nezahvalno je to prognozirati, jer nikada se ne zna kako će se utakmica odvijati. Nekada je dobro izgubiti sa 2:1 ako ste zaslužili da izgubite s 3:0, dok je nekad loš i remi od 1:1 ako ste trebali pobijediti", rekao je Lendrić.

Željezničar je u dvije utakmice na proljeće uspio smanjiti bodovni zaostatak za ekipama koje zauzimaju pozicije koje vode u Evropu, ali i dalje smatra da je Kup lakši način do ispunjenja cilja.

"Nećemo odustati od borbe za Evropu ni kroz ligu ali, realno, Kup je lakši način do toga. Odigramo četiri utakmice i već smo u finalu, a onda je sve moguće. Osim toga, plasman u Evropu kroz Kup bi značio i osvajanje trofeja, a Željo je već nekoliko godina bez trofeja. To nam je posebna motivacija", zaključio je za SportSport.ba Ivan Lendrić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Prva utakmica četvrtfinala Kupa BiH između Borca i Željezničara igra se u srijedu na Gradskom stadionu u Banja Luci, s početkom u 18 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije