Lendrić: Ne mogu obećati pobjedu

Zrinjski dočekuje Čelik

Lendrić: Ne mogu obećati pobjedu

Edmir Škorić

Zrinjski ove sezone ne postiže zadovoljavajuće rezultate u domaćem prvenstvu, pa je upravo Kup jedina karta Plemićima za Evropu.

Zrinjskog je u osmini finala namučio Proleter iz Teslića, a protivnik u četvrtfinalu je Čelik. Prvu utakmicu ove dvije ekipe odigrat će već sutra na Bijelom Brijegu.

"Ne mogu obećati pobjedu u sutrašnjoj utakmici, jer bi to bilo glupo, nakon svih tih poraza u zadnje vrijeme. Mi (igrači) ćemo dati stoposto sebe u ovoj utakmici, ali zaista ne mogu ništa prognozirati. Ostaje nada da ćemo u ove dvije utakmice s Čelikom izaći kao pobjednici", kazao je mladi napadač Zrinjskog Ivan Lendrić za SportSport.ba, osvrnuvši se na loše rezultate Plemića u posljednje vrijeme:

"Činjenica je da smo u rezultatskoj i igračkoj krizi. Ne znam zašto, ali nama jednostavno ne ide u posljednje vrijeme. Ne možemo nikog pobijediti još od domaćeg poraza protiv Zvijezde. Sve je nekako naopako. Ili pogađamo stative, ili nam bivaju poništeni golovi, ili jednostavno nemamo sreće... U Zrinjski sam stigao prije dva mjeseca i znam da je to klub koji je bio konstatno u vrhu. Ne znam što se ovo dešava", dodao je Lendrić, inače napadač koji je posuđen iz splitskog Hajduka.

Trener Zrinjskog Marijan Bloudek neće moći računati tek na nedavno operisanog Pavle Sušića, dok su ostali igrači na raspolaganju za dvoboj sa Zeničanima.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije