Lendrić po starom, pratioci mirovali

Željin napadač postigao 17. pogodak

Lendrić po starom, pratioci mirovali

S. Mlaćo

U danima vikenda odigrani su susreti 3. kola BH Telecom Premijer lige naše zemlje za prvaka i opstanak, a viđen je veoma mali broj pogodaka, te veoma neefikasno kolo.

U šest utakmica mreže su se tresle isto toliko puta, a priliku da se upiše u listu strijelaca ipak nije propustio sjajni napadač Željeničar Ivan Lendrić, koji je Plavima donio pobjedu protiv Krupe (1:0) i lidersku poziciju.

Lendrić je ostao usamljen na vrhu listu strijelaca BH Telecom Premijr lige, te sada ima 17 postignutih pogodaka.

Na drugom mjestu je Sulejman Krpić, nekadašnji član Slobode koji je karijeru nastavio u Švedskoj, tačnije AIK-u. Krpić je za Tuzlake postigao 11 pogodaka.

Marko Obradović iz Radnika je ostao na trećem mjestu sa deset postignutih pogodaka, dok su po devet postigli Mersudin Ahmetovi (FK Sarajevo), Jasmin Mešanović (HŠK Zrinjski), Elvir Koljić (FK Krupa), Santos Lago Wagner (NK Široki Brijeg) i Luka Menalo (NK Široki Brijeg).

Lista strijelaca BH Telecom Premijer lige:

17 - Ivan Lendrić (FK Željezničar)

11- Sulejman Krpić (FK Sloboda)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

10- Marko Obradović (FK Radnik)

9- Mersudin Ahmetović (FK Sarajevo), Elvir Koljić (FK Krupa), Luka Menalo (NK Široki Brijeg), Jasmin Mešanoić (HŠK Zrinjski), Santos Lago Wagner (NK Široki Brijeg)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi