Lendrić Želji donio bod na Grbavici protiv Rudara

Odigran meč na Grbavici

Lendrić Želji donio bod na Grbavici protiv Rudara

Endin Čaušević

Željezničar i Radnik su na Grbavici remizirali odigravši 1:1.

Željezničar je od početka utakmice preuzeo incijativu na sredini terena. Domaća ekipa prvu ozbiljniju šansu imala je u 13. minuti kada je Bekrić odlično centrira iz slobodnog udarca, ali je Lendrić pogodio prečku.

Dvije minute kasnije zaprijetili su i gosti. Milutinović je sa dvadesetak metara uputio udarac, ali je Fejzić bio siguran.

Domaći su do gola mogli u 26. minuti kada je fenomenalno šutirao Siniša Stevanović, ali je Kozić još bolje intervenisao. Minutu kasnije Kramarić je centirao, Lendrić je uputio udarac glavom, ali lopta je otišla preko gola Rudara.

Rudar je u 34. minuti imao slobodan udarac sa 25 metara, ali je udarac Erića odbranio golman Plavih. Samo minutu kasnije Beganović je ponovo uposlio Lendrića, no napadač Želje loptu šalje pored gola. Plavi su do kraja prvog dijela imali još jednu priliku. Stanić je zaprijetio, ali lopta ponovo nije  pronašla put do mreže Rudara.

Željezničar je odmah na početku drugog dijela utakmice imao sjajnu šansu. Thiago je uposlio Bekrića koji sa vrha kaznenog prostora pogađa stativu. U 52. minuti Kantar je sjajno izveo slobodan udarac, ali je lopta otišla tik pored desne stative golmana domaćih.

Domaća ekipa imala je odličnu priliku u 56. minuti kada je Kramarić pronašao Thiaga, ali je Brazilac pogodio prečku. Lendrić je četiri minute kasnije uspio zatresti mrežu Rudara, ali je sudija svirao ofsajd.

U 68. minuti sreću je okušao i Miroslav Stevanović, ali nije bilo promjene rezultata jer je lopta otišla preko gola Rudara. Dvije minute kasnije Thiago je imao dobru priliku, ali je i on poslao loptu preko prečke Kozića.

Iako je Željezničar napadao i pokušao da dođe do prednosti u 79. minuti hladan tuš na Grbavici. Rokvić je postigao fenomenalan gol za vodstvo Rudara. Željo je do izjednačenja stigao u prvoj minuti nadoknade kada je pogodio Lendrić.

Premijer liga BiH, 29. kolo:

Željezničar - Rudar 1:1

Željezničar: Fejzić, Stevanović, Kosorić, Kramarić, Bekrić, Stanić, Beganović, Lendrić, Hodžurda, Zahirović, M. Stevanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rudar: Kozić, Šodić, Pekija, Burazor, Antonić, Kantar, Milutinović, Rastoka, Jovičić, Jakupović, Erić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi