Lendrić: Zvijezda nas je iznenadila

Zrinjski poražen u Mostaru

Lendrić: Zvijezda nas je iznenadila

Edmir Škorić

Zrinjski je, pomalo neočekivano, poražen na svom terenu od gradačačke Zvijezde u utakmici 10. kola Premijer lige, koja je odigrana u subotu.

Plemići su bolje otvorili utakmicu, te  nakon sedam minuta imali prednost zahvaljujući golu mladog Ivana Lendrića. Gosti iz Gradačca su najprije izjednačili u finišu prvog dijela, kada je Damir Tosunović bio siguran realizator najstrožije kazne. Konačnih 1:2 postavio je isti igrač sredinom drugog dijela.

"Iznenađeni smo i niko u klubu nije očekivao taj poraz. Naporno smo trenirali posljednjih tjedana i bili smo uvjereni da ćemo doći do pobjede, ali nas je Zvijezda na kraju iznenadila", kazao je mladi napadač Hajduka koji igra na posudbi u Zrinjskom Ivan Lendrić za SportSport.ba, dodavši:

"Utakmicu smo dobro otvorili, postigao sam taj gol za vodstvo već u 7. minuti, a potom još jedan koji je poništen. Ne bih želio komentirati da li se radilo o nedozvoljenoj poziciji, jer mislim da mi to, na kraju krajeva, nije posao. Primili smo gol iz penala u najgorem mogućem trenutku. Penal, iskreno, nisam vidio da li je bio, ali ostali kažu da je bio. U drugom poluvremenu smo bili nadmoćniji, ali su nas gosti šokirali tim golom i na kraju su, moram to priznati, zasluženo odnijeli bodove".

Navodno je i Jovićev nasljednik, Marin Bloudek podnio ostavku nakon što se okončala utakmica sa Zvijezdom, no na kraju je promijenio odluku.

"Nije problem u treneru, već u nama igračima. On je zbog moralnih razloga podnio ostavku, ali je na nagovor igrača i ostalih u klubu istu povukao, zbog čega smo svi sretni", ističe Lendrić.

Zrinjski će u narednom kolu odmjeriti snage sa Travnikom na Piroti.

"U ovoj ligi tek poznajem Zrinjski, Željezničar, Sarajevo i Široki Brijeg, pošto sam kratko vrijeme u Mostaru. No, ako se ne varam, Travnik je na istom stadionu sa 5:1 pobijedio Široki Brijeg, što sigurno nije mala stvar. Stoga znam da nas čeka paklena utakmica i bit će teško, ali ja se nadam nekom povoljnijem rezultatu."

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije