Lendriću zahvalili nakon jedne sezone, a sada im je meta Samuel Eto'o
(Foto: EPA)

Dogovara se transfer

Lendriću zahvalili nakon jedne sezone, a sada im je meta Samuel Eto'o

M. Šljivak

Legendarni kamerunski napadač Samuel Eto'o ne namjerava završiti karijeru iako mu je 37 godina.

Nekadašnja zvijezda Barcelone napustio je turski Konyaspor nakon jedne polusezone, a karijeru bi mogao nastaviti u Francuskoj.

Interes za njegovim uslugama pokazuje ekipa Lensa. Francuski drugoligaš u potrazi je za napadačem i odlučili su da pokušaju angažovati iskusnog Kamerunca.

Dogovor međutim još nije postignut. Rukovodstvo kluba čini velike napore da udovolji financijskim zahtjevima koje ima Eto'o i moguće je da na kraju Kamerunac i potpiše za ovaj klub.

Podsjetimo, krajem prošle sezone rukovodstvo francuskog kluba zahvalilo se na uslugama hrvatskom fudbaleru Ivanu Lendriću kojeg su prije godinu dana doveli iz Željezničara.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Umjesto njega klub je ojačan sa nekoliko napadača. Iz Orelansa je stigao Yannick Gomis, a na posudbu je došao Thierry Ambrose iz Manchester Cityja. Tu su i Kevin Fortune, te Bilal Bari i interesantno je da još uvijek žele dovesti napadača.

Eto'o je ipak klasa više u odnosu na sve i njegovo prisustvo na terenu bi predstavljalo veliku prednost.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti