Lennon na klupi Celtica naredne sezone

Lennon na klupi Celtica naredne sezone

Edmir Škorić

Bivši igrač Celtica Neil Lennon imenovan je za novog trenera toga kluba. Lennon je povremeno vodio klub nakon napuštanja Tony Mowbraya.

Nekadašnji Celticov kapiten preuzeo je trenersku ulogu i pokušat će klub odvesti do naslova škotskog prvaka naredne sezone. Prije Lennona Celtic je vodio Tony Mowbray, koji je dao otkaz u martu.

"Želim da moji igrači idu u rat svaki put kada izađu na teren. Spreman sam za izazove i mislim da nitko bolje od mene ne poznaje ovaj klub. Naš prioritet je naslov i stoga trebamo više ljudi u timu, nekoliko iskusnih igrača", kazao je Lennon.

Johan Mjallby, Alan Thompson i Garry Parker će biti imenovani u stručnom stožeru Celtica, koji će pomagati Lennonu naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.