Lennon propušta Ganu, Barry kapiten

Lennon propušta Ganu, Barry kapiten

Edmir Škorić

Tottenhamov krilni igrač Aaron Lennon zbog lakše povrede koljena propušta prijateljsku utakmicu Engleske sa Ganom.

Lennon je dobio zeleno svjetlo Engleskog nogometnog saveza (FA) da se vrati u klub kako bi nastavio s liječenjem, iako se smatra da je riječ o lakšoj povredi tetive koljena.

U međuvremenu, selektor Fabio Capello kapitensku traku odlučio je dati Garethu Barryju, veznjaku Manchester Cityja, budući da kapiten John Terry neće igrati, kao ni Frank Lampard, Ashley Cole, Wayne Rooney i Michael Dawson, kojima je selektor odlučio pružiti odmor uoči važnih utakmica osmine finala Lige prvaka.

Barry je propustio kvalifikacionu pobjedu u Cardiffu nad Walesom (2:0), ali je jedan od najiskusnijih igrača u reprezentaciji.

"Tri sam godine nosio kapitensku vrpcu Aston Ville. Postoje neke odgovornosti, ali neću promijeniti svoj način igranja", kazao je Barry.

Capello je potvrdio da će u odbrani započeti Phil Jagielka, Gary Cahill i Leighton Baines, dok je izvjesno da će u napadu krenuti Liverpoolov napadač Andy Carroll.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.