Lille na korak od titule u Francuskoj: Yilmaz srušio Lens

Slavili u gostima sa 3:0

Lille na korak od titule u Francuskoj: Yilmaz srušio Lens

E. Čaušević

Fudbaleri Lillea večeras su u gostima pobijedili Lens sa 3:0 u meču 36. kola francuske Ligue 1.

Lille je s ovom pobjedom došao na korak od osvajanja titule prvaka Francuske, te su zadržali bodovnu prednost u odnosu na PSG.

Ovaj klub ima trenutno četiri boda više od Parižana koji svoj meč igraju u nedjelju na gostovanju protiv Rennesa.

Lille je odlično otvorio utakmicu i do prednosti je stigao već u četvrtoj minuti. Sudija je svirao penal za goste, a siguran s bijele tačke bio je turski napadač Burak Yilmaz koji pogađa za 1:0.

Posao gostima olakšan je u 35. minuti kada je Lens ostao s igračem manje jer je Michelin dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Samo pet minuta kasnije Lille je poveo sa 2:0. U centru pažnje ponovo je bio Yilmaz koji je postigao spektakularan pogodak sa 25 metara.

Lille je sve u ovoj utakmici završio u 60. minuti kada je David postavio konačnih 3:0 i osigurao važna tri boda svom klubu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kao što smo naveli Lille je prvi na tabeli sa 79 bodova, dok je PSG drugi s četiri boda i utakmicom manje. Lille ima sve u svojim rukama i u slučaju da slavi u preostala dva kola postat će prvak Francuske ponovo nakon deset godina čekanja.

Lille u preostala dva gola igra kući protiv St. Etiennea i u gostima protiv Angersa, dok PSG pored meča protiv Rennesa igra još sa Reimsom i Brestom.

Promo

Top Komentari

ghast0
Idemoooo razbij P$G. Ionako ono tim nije, vidjelo se u LŠ. Svako za sebe igra, nema svi za jednoga i jedan za sve. Al neka hlupe opet 200M na kerče iz Brazila, jer ima se, može se.
10 4
nkcz
Idemoo Lille
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi