Predsjednik Lillea čestitao PSG-u i Lyonu što su odbili poziv u Superligu

Francuski klubovi ujedinjeni

Predsjednik Lillea čestitao PSG-u i Lyonu što su odbili poziv u Superligu

E. Škorić

Predsjednik Lillea, lidera francuske Lige 1, Olivier Letang, čestitao je PSG-u i Lyonu jer su odbili da budu dio Superlige.

Nijedan francuski niti njemački klub nije se odazvao pozivu Superlige. PSG je bio planiran u društvu klubova koji bi igrali privatnu ligu sa ostalim velikanima evropskog nogometa, no Parižani su rekli - ne. Odlučno, baš kao i Lyon. Na tome im je čestitao prvi čovjek Lillea.

Govoreći za nogometni klub Canal +, rekao je: "Važno je jedinstvo koje imamo po tom pitanju, među svim francuskim klubovima. Nije mi jasno da su neki spremni da igraju posebno, kako bi zarađivali bogatstvo. Zar im nogomet nije bitan?".

Lille se trenutno bori za osvajanje svog prvog naslova u Francuskoj od 2011. godine, te trenutno vodi na tabeli s bodom više od PSG-a pet kola prije kraja sezone. Slijede Monaco i Lyon sa dva boda manje.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Nije potrebno zauzimati osobni stav. Mi, ljudi s normalnim razmišljanjem u Evropi, nismo navikli na ideju zatvorene lige poput prvenstva u Americi. Mi smo u Evropi i navikli smo na princip meritokracije ili drugim riječima - natjecanje jednakih mogućnosti", rekao je Letang, koji je prije preuzimanja Lillea bio sportski direktor PSG-a i predsjednik uprave Rennesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi