U Real Madridu popuštaju - 50 miliona eura za "novog Raphaela Varanea"

Leny Yoro tražena roba

U Real Madridu popuštaju - 50 miliona eura za "novog Raphaela Varanea"

Eldar Ganibegović

Real Madrid doveo je Kyliana Mbappea, ali nema namjeru da tu stane ovog ljeta. Želi još jednog igrača iz francuske koji bi mogao da bude novi Raphael Varane.

Kao vrlo mlad Raphael Varane je stigao iz Francuske u Real Madrid. S ovim klubom osvojio je sve, a onda otišao.

Kraljevski klub sada traži novog stopera i ponovo gleda u francusku i traži mlade nade. Inostrani mediji pišu kako bi Leny Yoro, defanzivac Lillea, uskoro mogao put glavnog grada Španije.

Prije desetak dana objavljeno je kako je Florentino Perez spreman ponuditi 30 miliona eura, no sada je još odriješio kesu i ovaj iznos porastao je na 50 miliona eura.

Ugovor stopera s Lilleom ističe u ljeto 2025. godine, pa bi 50 miliona eura sigurno bila premija za prodaju, a čak je i predsjednik kluba rekao da nema prepreka da napusti klub ovog ljeta.

Oglasi

Mladi Leny Yoro nastupat će ovog ljeta na Olimpijskim igrama, gdje će igrati igrači poput Lukebem Barcole, Thurama, Zaire-Emeryja, Lacazettea, Tela i drugih. 

Nacho Fernandez iz Reala u Al-Ittihad?

Ono što je još jedna velika nepoznanica pred narednu sezonu je status Nacha Fernandeza. Pitanje je da li će ostati u Realu ili otići u Saudijsku Arabiju. 

Nacho je i sam najavio odlazak jer je iznenađen što mu klub uopšte nije ni ponudio produženje ugovora iako je ovaj 34-godišnjak cijelu dosadašnju karijeru proveo u dresu Real Madrida.

Osvajanjem Lige prvaka je krunisao svoj san kao kapiten Reala, te su se navijači već počeli opraštati od njega, ali ugledna Marca piše da bi i u ovoj situaciji moglo doći do preokreta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ostaje nam da sačekamo i vidimo šta će se od svega događati. Jasno je da bi dovođenje Yora bio pravi zalog za budućnost, no ne treba zaboraviti da ga želi i Manchester United koji je spreman ponuditi 10 miliona više od Reala. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi