Leon Benko najbolji fudbaler HNL-a

Izbor kapitena

Leon Benko najbolji fudbaler HNL-a

Napadač NK Rijeka Leon Benko proglašen je za najboljeg fudbalera 2013. godine, odnosno najboljeg igrača HNL-a, u anketi koju je T-Portal proveo među kapitenima klubova po jedanaesti put. 

Svaki kapiten izabrao je pet igrača za koje smatra da su pokazali najviše na terenu. Prvom, odnosno najboljem, kapiteni hrvatskih prvoligaša dodjeljivali su po deset, a petom po dva boda.

Sabiranjem bodova najbolji igrač HNL-a postao je napadač Rijeke Leon Benko, koji je od mogućih 100 osvojio 68 bodova, dok je prvi pratilac bio napadač zagrebačkog Dinama El Soudani sa prikupljenih 30 bodova.

Benko je najbolji strijelac HNL-a ove polusezone sa 15 prvenstvenih pogodaka, a prošle sezone također je bio najbolji strijelac HNL-a sa 19 pogodaka. Naslov najbolje između ostalih osvajali su Niko Kranjčar, Eduardo da Silva, Luka Modrić i Mario Mandžukić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije