Leon Benko napustio Rijeku, karijeru nastavlja u Kini

Udarac za klub s Kantride

Leon Benko napustio Rijeku, karijeru nastavlja u Kini

Najbolji napadač Rijeke i prvi strijelac MAXtv Prve lige protiv Osijeka je odigrao posljednju utakmicu u bijelom dresu i već ove sedmice seli u redove kineskog prvoligaša Daliana. 

Benko je ove sezone za Rijeku postigao 24 pogotka u prvenstvu, kupu i Evropskoj ligi i sa 16 pogodaka trenutno je prvi strijelac HNL-a.

Prošle sezone je bio najbolji strijelac MAXtv Prve lige s 19 pogodaka, a za Rijeku je u dvije sezone postigao čak 42 pogotka i dospio na listu reprezentativnih kandidata Hrvatske za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Rijeka će se u nastavku sezone u vrhu napada oslanjati na Andreja Kramarića i Ivana Krstanovića, koji je trenutno suspendovan zbog sukoba s navijačima u Zadru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije