Leonardi: Giovinco je najbolji u Italiji

Riječi hvale za mladog veznjaka

Leonardi: Giovinco je najbolji u Italiji

Generalni direktor Parme, Pietro Leonardi istakao je kako je Sebastian Giovinco najbolji igrač u Italiji.

25-godišnji ofanzivni veznjak je u zadnje dvije sezone u Parmi pružao jako dobre partije te je Juventus odlučio da otkupi njegov čitav ugovor i tako ga vrati u svoje redove. Ipak, Leonardi smatra kako će biti veoma teško za Parmu da nađe adekvatnu zamjenu za ovog sjajnog igrača.

"Čak i nakon njegovog zvaničnog odlaska u Juventus tvrdim da je Giovinco najbolji u Italiji", kazao je Leonardi te je dodao:

"Volio bih da je više igrao na Euru 2012, jer bi mogao donijeti prevagu. Bez njega naša ekipa je slabija na papiru".

Juventus je za preostalih 50% Giovincovog ugovora platio oko 9.5 miliona funti.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti