Lepršavo izdanje Širokog, oslabljeni Borac se nije lijepo proveo na Pecari

Premijer liga BiH, 5. kolo

Lepršavo izdanje Širokog, oslabljeni Borac se nije lijepo proveo na Pecari

Admin Čaušević

Široki Brijeg je i dalje neporažen. Tim iz Hercegovine je u 5. kolu Premijer lige kao domaćin pobijedio Borac sa ubjedljivih 3:0.

Široki Brijeg je i ovaj meč odigrao lepršavo i dopadljivu te na kraju upisao zasluženu pobjedu protiv večeras ruku na srce izuzetno oslabljenog Borca.

Vranješ, Jovanović, Ziljkić i Zakarić su najzvučnija imena Banjalučana koja nisu konkurisala za utakmicu na Pecari i sigurno je da bi Borac s njima u ekipi izgledao kao potpuno drugi tim.

Široki Brijeg je do vodstva stigao u 23. minuti. Pervan je izveo odličan slobodan udarac s desne strane, Radeljić je bio superioran u skoku te je loptu zakucao u mrežu.

Nova promjena na semaforu u 37. minuti. Cipetić se lijepo ubacio, srušen je s leđa pa sudija Bilbija opravdano pokazuje na penal. Jović je preuzeo odgovornost, Pavlović je odbranio njegov udarac s bijele tačke, ali ofanzivac domaćih odbijenu loptu šalje u mrežu.

Sve dileme oko pobjednika bile su riješene na startu drugog dijela. Jović je prošao po lijevoj strani, loptu poslao u sredinu gdje Pervan rutinski pogađa. Igrala se 51. minuta.

Najbolju šansu za smanjenje rezultata Borac je imao u 66. minuti. Dujaković je snažno i precizno šutirao sa 30-ak metara, ali je Zlomislić lijepom paradom loptu poslao u korner.

Finiš meča je protekao u boljoj igri domaćih. U 85. minuti kolosalnu šansu imao je Jurilj ali je sa 10-ak metara pucao iznad gola. Na kraju ostalo je 3:0 za Široki Brijeg.

NK Široki Brijeg - FK Borac 3:0 (Radeljić 23', Jović 37', Pervan 51')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Zlomislić, Cipetić, Obišvač, Ćorić, Jović, Marić, Stanić, Radeljić, Vukoja, Begić i Pervan.

FK Borac: Pavlović, Kujundžić, Kajkut, Marković, Danilović, Kalesić, Dujaković, Vojnović, Brtan, Janičić, Milojević.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

stole
Siroki igra jako lijepo imaju najaci omladinski pogon u drzavi i jos jednom cestitke od Zeljovca nasim sportskim prijateljima na pobjedi
11 2
VelikiMislilac
Siroki najljepse odigrao prvih 5 kola. Odlicna kombinatorika, bez hinjavluka, nema simuliranja i zadrzavanja vremena, igra za go vise. Ako ovako nastave...drama.
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti