L'Equipe tvrdi: Sneijder odlazi u MLS

Pridružuje se bh. fudbaleru?

L'Equipe tvrdi: Sneijder odlazi u MLS

Wesley Sneijder blizu je odlaska u Sjedinjene Američke Države.

Kako navodi francuski sportski dnevnik L'Equipe, Sneijderova avantura u Nici se bliži kraju i u januarskom prijelaznom roku iskusni holandski fudbaler bi mogao otići 'preko bare'.

Kao naredna stanica u Sneijderovoj karijeri spominje se Los Angeles Galaxy, u kojem inače igra bh. internacionalac Adis Hušidić, a pregovori s američkim timom navodno već uveliko traju.

MLS u svijetu više nije nikakva nepoznanica, pogotovo za igrače koji su u poznim igračkim godinama. U posljednje vrijeme tamo su otišla imena poput Davida Ville, Franka Lamparda, Stevena Gerrarda, Didiera Drogbe...

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tridesettrogodišnji ofanzivni vezista se od ljeta vodi kao igrač Nice, a na Azurnu obalu je stigao iz Galatasaraya u kojem je proveo četiri sezone i sa kojim je osvojio ukupno osam trofeja u Turskoj. Kroz karijeru je još igrao za Ajax, Real Madrid i Inter.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi