Sneijder nakon samo šest mjeseci pravi novi transfer?

Holanđanin odlazi u MLS?

Sneijder nakon samo šest mjeseci pravi novi transfer?

Holandski fudbaler Wesley Sneijder ponovo će u januaru promijeniti klub, javljaju inostrani mediji.

Iako je u augustu stigao u francusku ekipu Nica, Sneijde se nije najbolje snašao i za sada je upisao samo pet mečeva u Ligue 1, a ukupno osm u svim takmičenjima.

Osim toga, Nica igra katastrofalnu sezonu i za sada se nalazi tek na 13. mjestu uprkos tome što u svojim redovima ima nekoliko sjajnih igrača. Sve to su razlozi da Sneijder ode iz ovog kluba, a naredna destinacija bi trebala biti MLS liga, sudeći barem prema navodima porata Goal.com.

Za njegove usluge navodno su zainteresovane ekipe Los Angeles Galaxyja i Los Angeles FC-a. Holanđaninu se navodno nudi dvogodišnji ugovor, a do dogovora bi trebalo doći i prije januarskog prelaznog roka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Naravno, MLS više nije nikakva nepoznanica, a posebno za igrače koji su u poznijim igračkim godinama. U posljednje vrijeme tamo su otišli igrači poput Davida Ville, Franka Lamparda, Stevena Gerrarda, Andrea Pirla ili Didiera Drogbe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi