L’Equipe: UEFA već donijela jednu odluku, bez Eura ovog ljeta!

Poznati francuski list

L’Equipe: UEFA već donijela jednu odluku, bez Eura ovog ljeta!

Krovna kuća evropskog fudbala UEFA organizovala je sastanak za 17. mart kada će se razgovarati o sudbini evropskog nogometa, a francuski list L'Equipe prenosi kako je jedna odluka već donešena. 

Pomenuti izvor prenosi da će se na sastanku razgovarati o sudbini ovosezonske Lige prvaka, Evropa lige, ali i EURO-a, a odluka o smotri najboljih selekcija evrope je već navodno donešena.

EURO se ovog ljeta, prema pisanju L'Equipea definitivno neće odigrati i bit će pomjeren za ljeto 2021. godine.

U ovakvim okolnostima u kojima se ne zna kada će i da li će uopšte biti završena nacionalna prvenstva te uz činjenicu da se virus širi i u nekim zemljama koje bi trebale organizovati Euro, bilo je gotovo izvjesno da isto neće biti ni odigrano.

Tako možemo očekivati da će i utakmice baraža za odlazak na ovo takmičenje, u kojima će učestvovati i Bosna i Hercegovina, također biti pomjerene ali za sada ne znamo za koliko dugo.

Nogometni savez BiH već je poslao molbu u UEFA da se susret protiv Sjeverne Irske odgodi. Podsjetimo, isti je planiran za 26. mart.

Obzirom da većina ili gotovo svi fudbaleri koji igraju u Italiji do tada ne bi mogli biti spremni za susrete van te zemlje, jasno je da baraž ne može biti igran, ali čeka se i ta zvanična potvrda.

Seria A i La Liga su već otakazne, a upitno je šta će biti i sa ostalim nacionalnim prvenstvima.

Top Komentari

Rajvosa2019
Kako stvari stoje od EP 100% nema nista - u Italiji je sve vise zarazenih - a i ostale EU zemlje javljaju da imaju sve vise zarazeni / nista verglat ce mo na ovom hepeku o Koroni - treba nakupovat oni Corona piva i dobro se naderat- malo desinfekcije / ja sam to juce i prekjuce uradio i osjecam se sjajno
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi