Čeferin domaćinstvo Evropskog prvenstva daje drugoj zemlji, Turska glavni kandidat?

Zbog Koronavirusa

Čeferin domaćinstvo Evropskog prvenstva daje drugoj zemlji, Turska glavni kandidat?

E. Oštraković

Jedna od glavnih tema u svijetu u proteklih nekoliko sedmica je Koronavirus, zbog kojeg se mnoga prvenstva suspenduju.

Još uvijek nije jasno šta bi se moglo desiti sa Evropskim prvenstvom, te kako će neke lige koje su suspendovane završiti prije početka Evropskog prvenstva.

Čini se da je najbliže odluci da se upravo Evropsko prvenstvo odgodi, kako bi se završila nacionalna prvenstva, a Evropsko prvenstvo bi se odgodilo za 2021. ili 2022. godinu.

Ipak, predsjednik UEFA-e, Aleksander Čeferin ima svoju posebnu ideju. Naime, kako prenose inostraniji mediji on je spreman na radikalan potez, a to je da utakmice izmjesti u drugu zemlju, neku koja nije pogođena Koronavirusom.

Navodno navjviše šanse za novim domaćinstvom ima Turska, ali se postavlja pitanje kako Čeferin misli ostvariti svoj plan.

Top Komentari

sarayson
J.bo im izrael majku, cudo nisu njih predlozili
3 0
Heller
Evropsko, u Aziji, ima logike
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi