Leroy Sane neće u Bayern
(Foto: EPA)

Ne želi u Bundesligu

Leroy Sane neće u Bayern

M. Šljivak

Leroy Sane ovog ljeta neće obući dres Bayerna.

Prema informacijama do kojih je došao Sky Germany, reprezentativac Njemačke nije zainteresovan za prelazak u Bayern i od transfera neće biti ništa.

Bayern je svim silama pokušavao angažovati Sanea i poslali su zvaničnu ponudu Građanima, ali i 23-godišnjem fudbaleru.

Tako su Bavarci Cityju za Sanea ponudili cifru od 80 miliona eura, dok je fudbaleru ponuđen petogodišnji ugovor vrijedan 10 miliona eura po sezoni.

Ipak, na kraju od transfera neće biti ništa. Sane nema namjeru da se vraća u Bundesligu i sve su prilike da će on i naredne sezone nositi dres prvaka Engleske.

Sa druge strane Bavarci će se morati okrenuti drugim opcijama. Prioritet je dovođenje krilnih napadača, a vidjet ćemo ko će na kraju obući dres bavarskog kluba.

Sane je fudbaler Cityja postao u ljeto 2016. godine. Stigao je iz Schalkea za 50 miliona eura, a na Etihadu je pružao zaista dobre partije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Protekle sezone njemački fudbaler je odigrao ukupno 47 utakmica i imao je učinak od 16 pogodaka i čak 18 asistencija.

Ukupno je za tri sezone na Etihadu nastupio 133 puta i postigao je 39 pogodaka.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi