Letić: Velež u srcu

Fudbaler Žiline za Sportsport.ba

Letić: Velež u srcu

Jedan od mnogobrojnih bh. fudbalera koji su svoju sreću potražili u Slovačkoj je i Bojan Letić. Bivši igrač Veleža sada je član ekipe Žiline, trenutno petoplasirenog tima u Fortuna ligi.

23-godišnji fudbaler već drugu godinu nastupa u slovačkom prvenstvu, gdje je, kako ističe, stekao jako mnogo iskustva.

"Ovdje se igra jako agresivan fudbal, sa dosta duela. Jednostavno na jednom višem nivou u odnosu na Premijer ligu BiH. Trenutno smo na petom mjestu, a cilj nam je da izborimo plasman u Evropu. Nalazimo se u nešto težem položaju pošto je ekipu napustilo nekoliko igrača, ali sigirno se nećemo lako predati. Istakao bih da sam zadovoljan svojom formom, ali i uslovima u Slovačkoj", izjavio je Letić za Sportsport.ba.

On dodaje da redovno prati dešavanja u BiH i da ostvaruje konatkte sa svojim bivšim saigračima. 

"Teško je komentarisati trenutnu situciju u Veležu. Nezamislivo je da je jedan takav klub pao na tako niske grane, pogotovo ako se uzme uobzir da je Velež do prije par godina imao nekoliko sjajnih igrača, koji su u dogledno vrijeme mogli postati i bh. reprezentativci. Ipak, nadam se da će "Rođeni" konačno stati na noge i da će se što brže vratiti u elitu", rekao je fudbler Žiline te je za kraj dodao:

"U Veležu sam proveo divnih godinu i po dana i uvijek će mi u sjećanju ostati taj period. Svom bivšem klubu želim puno uspjeha u daljem radu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti