Imali najbolji napad, najbolju odbranu, jedan poraz u sezoni i na kraju ostali bez titule

Drama u posljednjem kolu

Imali najbolji napad, najbolju odbranu, jedan poraz u sezoni i na kraju ostali bez titule

H. Zilić

Fudbal je po mnogo čemu zanimljiv, a danas nam dolazi prava drama iz Estonije.

U posljednjem 32. kolu prvenstva u direktnom duelu i gradskom derbiju, Flora Tallin i Levadia Tallin su odlučivali o prvaku Estonije.

Levadiji je u ovom duelu trebao bod da ovjere titulu, a Flora je tražila trijumf.

Povela je Levadija sa 0:1 u 34. minuti pogotkom Kirssa na asistenciju Putničanina. Flora se vraća u finišu prvog poluvremena kada je Ojmaa pogodio za 1:1 na asistenciju Kallaste.

U nastavku Kirss u 53. minuti dovodi Levadiju u vodstvo od 1:2. U trećoj minuti sudijske nadoknade Kllaste pogađa za 2:2, ali bilo je kasno da Flora proba preokrenuti meč i Levadija je osvojila titulu prvaka Estonije.

Za Levadiju je ovo bila deseta titula, a prva nakon 2014. godine. Osvojili su je sa 78 bodova, bodom više od Flore.

🏆 EESTI MEISTER 2021 🏆 🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫 #fcilevadia #champions

Posted by FCI Levadia on Sunday, December 5, 2021

Ono što je zanimljivo, Flora je sa 90 golova najefikasnija ekipa prvenstva, sa 23 primljena gola najbolja su odbrana prvenstva, a u 32 kola upisali su samo jedan poraz, dok je recimo Levadija poražena tri puta, ali Flora je imala osam remija, duplo više od Levadije, što je na kraju i presudilo. Levadija je imala 25 pobjeda, a Flora 23.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi