Levadiakos bolji od Panathinaikosa, nova pobjeda Asterasa

Remi Plataniasa i Giannine

Levadiakos bolji od Panathinaikosa, nova pobjeda Asterasa

A. Haznadarević

U subotnjem dijelu programu šesnaestog kola grčke Super lige, odigrana su tri susreta u kojima je Asteras savladao ekipu AEK-a, Levadiakos je bio bolji od Panathinaikosa, dok je Platanias remizirao sa Gianninom.

Ekipa Asterasa je na svom terenu nadigrala AEK, te slavila sa visokih 3:1. Ipak, provi gol su postigli gosti, a Koutroumbis je bio strijelac u 20. minutu. Odgovor Asterasa je stigao u 36. minutu, a strijelac je bio De Blasis.

 

U nastavku dominacija domaćih, koji su u 65. minutu preko Rayosa Sernea, a zatim i u 71. minutu preko Perronea stigli do ubjedljive pobjede od 3:1.

 

Platanias je podijelio bodove sa Gianninom, a nakon 90 minuta igre na semaforu je pisalo 1:1. Oba gola pala su u ranoj fazi meča, poveo je Platanias već u 4. minutu susreta preko Anastasakosa, da bi gosti izjednačili već u 20. minutu, kada je Korovesis postavio konačnih 1:1.

 

U posljednjem subotnjem susretu, Panathinaikos je na svom terenu poražen od Levadiakosa rezultatom 2:1. Poveli su domaći u 12. minutu golom Tochea, a to je ujedno bilo i sve što su prikazali.

 

Levadiakos je poravnao u 38. minutu preko Vasilioua, a velika odlučnost da dođu do sva tri boda isplatila se petnaest minuta pred kraj, kada je Vasiliou po drugi put zatresao mrežu domaćih i donio pobjedu Levadiakosu rezultatom 1:2.

 

Super liga, 16. kolo

Asteras - AEK 3:1 (De Blasis 36, Rayos Serna 65, Perrone 71 / Koutrombis 20)

Potražite više informacija na temu Super League:

Platanias - Giannina 1:1 (Anastasakos 4 / Korovesis 20)

Panathinaikos - Levadiakos 1:2 (Toche 12 / Vasiliou 38, 75)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti