Levante sve dalje od opasne zone, Eibar pao na Gradskom stadionu u Valenciji

La Liga, 29. kolo

Levante sve dalje od opasne zone, Eibar pao na Gradskom stadionu u Valenciji

Fudbaleri Levantea su u utakmici 29. kola španske La Lige na svom terenu slavili važnu pobjedu nad Eibarom rezultatom 2:1.

Poveli su domaći u 25. minuti kada je sjajan centaršut Moralesa iskoristio Roger koji je pogodio za 1:0.

Pokušavao je ove sezone odlični Eibar doći do izjednačenja, ali se na odmor otišlo minimalnim vodstvom Levantea.

Dobru šansu za izjednačenje propustio je Dani Garcia u 57. minuti kada je zatresao okvir gola Levantea, ali šest minuta kasnije Eibar ipak stiže do poravnanja. Nakon kornera Jordan prebacuje loptu do Charlesa koji pogađa za 1:1.

Ipak, samo minutu kasnije Levante ponovo vodi. Boateng koristi lošu reakciju odbrane gostiju i pogađa za, ispostavit će se, konačnih 2:1.

Boateng je mrežu Eibara zaresao i u 90. minuti, ali je njegov gol poništen zbog ofsajda, dok je u trećoj minuti sudijske nadoknade gostujući tim mogao doći do jednog boda. Ipak, pokušaj Pedra Leona je blokirala odbrana Levantea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Levante se nakon dvije vezane pobjede nalazi na 17. mjestu u La Ligi sa sedam bodova više, ali i utakmicom više od Las Palmasa koji je sa 20 bodova u opasnoj zoni. Eibar je trenutno deveti sa 39 bodova na svom kontu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti