Levski ponovo kažnjen zbog rasizma na tribinama

Kazna u visini od 19 hiljada eura

Levski ponovo kažnjen zbog rasizma na tribinama

Navijače Levskog je bh. javnost imala priliku upoznati prije dvije godine, kada je bugarski tim gostovao Sarajevu u pretkolima kvalifikacija za Evropsku ligu. 

Još odranije je poznato da navijači ovog kluba nisu 'cvjećke', a da su i dan danas skloni rasizmu i nacionalizmu potvrdili su i u susretu protiv Litexa, kada su majmunskim krikovima provocirali tamnoputog fudbalera Litexa, Mendyja.

Bugarski savez oštro je osudio ovaj potez navijača i Levskom izdao kaznu u visini od 19,200 eura. Sredinom oktobra su navijači ovog kluba ismijavali antirasističku kampanju UEFA i istakli parolu "Reci da rasizmu".

Na sve ovo, fudbaler Litexa Mendy rekao je: "Nisam ih ni čuo. Uopšte mi nisu važni".

Levski ima dugu tradiciju kažnjavanja zbog rasizma, a prethodno su se sa sličnim sankcijama suočavali 2012. i 2013. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.