Levski teže od očekivano do pobjede
Levski je i drugi put ove sezone bio bolji od Zrinjskog

Zrinjski i dalje bez pobjede u Balkanskoj ligi

Levski teže od očekivano do pobjede

M. Maksimović

Košarkaši Zrinjskog su upisali i šesti poraz u ovosezonskom izdanju Balkanske lige. S obzirom na situaciju u kojoj se nalazi Zrinjski, malo ko je očekivao iznenađenje u ovoj utakmice. Iznenađenje se nije dogodilo, Levski je slavio 59:69, ali do pobjede nije došao lako.

U prvoj četvrtini, Zrinjski je bio bolji, imao je i sedam poena prednosti, ali je Levski uhvatio priključak. Gosti iz Bugarske su poveli 20:22, nakon čega su u jednom trenutku imali i deset poena prednosti. Zrinjski je mini serijom 4:0, do odmora došao na -6.

Treću četvrtina je pripala domaćoj ekipi koja je iz zaostatka od deset poena stigla do vodstva, međutim za veliko iznenađenje nije imala snage. Iskusna ekipa Levskog je na kraju ostvarila pobjedu 59:69 predvođena Aaronom Harperom koji je postigao 12 poena, dok je poen manje dodao Jerrett Howell.

Boris Džidić je iskoristio utakmicu protiv Levskog kako bi izrotirao svih devet igrača, a prvi strijelac ekipe je bio Marcel Jones sa 15 poena uz 12 skokova.Almir Hasandić je ubacio 12, Jazvin 10 uz 5 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.