Lewandowski: Klopp je uvijek prigovarao samo nama Poljacima

Napadač Bayerna se prisjetio starih vremena

Lewandowski: Klopp je uvijek prigovarao samo nama Poljacima

Poljski napadač Rober Lewandowski nakon nekoliko godina otkrio je probleme koje su on i ostali Poljaci u Dortmundu imali sa trenerom Jurgenom Kloppom.

Podsjetimo, Lewa, Kuba Blaszczykowski i Lukasz Piszczek su nekada bili standardni članovi prve postave Dortmunda i neki od najvažnijih igrača ovog kluba, ali upravo bi njih Klopp prvo krivio kada krene po zlu.

"Kada tim nije bio u formi, Klopp bi prigovarao samo nama Poljacima. Na jednoj utakmici se derao 'Kuba, Kuba', iako je Blaszczykowski bio na klupi i uopšte nije igrao. To je pokazalo način na koji razmišlja. Njegov prvi instinkt kada stvari krenu loše bio je da osudi nekog od Poljaka", rekao je Lewa za Sportowefakty i dodao:

"Nekon jednog razgovora kojeg smo vodili, Klopp je shvatio da nema smisla to što krivi uvijek nas Poljake i da nismo uvijek mi krivi".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, trenutni napadač Bayern Minhena je za Borussiju Dortmund igrao od 2010. do 2014. godine i za to vrijeme je upisao 131 utakmicu u Bundesligi te postigao 74 gola.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi