Lewandowski neće produžiti ugovor sa Dortmundom

Poljaku ugovor ističe u junu 2014. godine

Lewandowski neće produžiti ugovor sa Dortmundom

Milioneri iz Dortmunda danas su objavili da najbolji strijelac kluba Robert Lewandowski neće produžiti ugovor sa njemačkom ekipom. 

Poljaku ugovor ističe krajem mjeseca juna 2014. godine, a sada je izvjesno da se njegova avantura u Dortmundu privodi kraju. Potvrdio je to za Sky Sport News sportski direktor njemačkog kluba Michael Zorc. 

 

"Lewandowski neće produžiti ugovor sa Borussijom i mi već sada razmišljamo o njegovoj prodaji ovog ljeta," kazao je Zorc i dodao: 

 

"Ili ćemo ga prodati, ili će on po okončanju naredne sezone otići besplatno."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Lewandowski je u posljednjih par sezona, prva opcija ekipe iz Dortmunda, a ove sezone mreže protivnika tresao je 19 puta na 27 odigranih utakmica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.