Lewandowski nikada nije igrao na Anfieldu: Trebao je dva puta u Englesku, ali...

Poljak će biti udarna igla Bayerna

Lewandowski nikada nije igrao na Anfieldu: Trebao je dva puta u Englesku, ali...

Bayernova zvijezda Robert Lewandowski otkrio je medijima šta misli o atmosferi a stadionu Anfield, odnosno o onome šta je čuo.

Liverpool će večeras na Anfieldu biti domaćin Bayernu u prvom susretu osmine finala Lige šampiona.

Redsi će pokušati da nastaviti pohod kroz elitno evropsko klupsko takmičenja nakon prošlogodišnjeg finala, gdje ih je pobijedio Real Madrid.

Bayern München je slabo počeo sezonu pod Nikom Kovačem, ali su se malo trznuli. Ostvarili su u posljednja tri kola tri pobjede, pobijedivši mečeve protiv Herthe Berlin, Schalkea i Augsburga.

Anfield je spreman da bude kotao buke - kao što je često predstavljao prednost u nokaut fazama Lige šampiona.

Na pitanje da li se boji atmosfere, da li je upoznat o kakvom se grotlu radi Lewandowski je rekao za BBC Sport: "Da, čuo sam mnogo. I volim kada mogu da igram na stadionu kao što je Anfield, sa takvim fanovima.

"Možda će navijači biti protiv mene, ali ja volim ovo takmičenje i volim taj osjećaj."

Lewandowski takođe smatra da će takmičenje biti nezgodno s obzirom na trenutno stanje u timu Liverpoola.

"Naravno da će to biti veoma teška i neizvjesna utakmica. Znamo da su na vrhu Premier lige, igraju jako dobro. Ali ovo je Liga prvaka, nešto posebno, a također i mi imamo vrlo dobre igrače."

"Moramo razmišljati o tome šta treba da radimo. OK, ovo je prva utakmica i ništa neće biti riješeno, ali može svašta da se desi. Treba da budemo spremni od prve do 95 minute. Možda čak i sa 110 posto svojih mogućnosti."

Interesantno je da je Lewandowski dva puta trebao karijeru nastaviti u Engleskoj.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Da nije bilo vulkanskog pepela iz erupcije islandskog vulkana Eyjafjallajokull, on bi potpisao za Blackburn Rovers 2007. godine.

Jednom prilikom bio je meta Sir Alexa Fergusona, ali su se Crveni đavoli u posljednji trenutak odlučili za Robina van Persiea 2012. godine.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi