Lewandowski otvorio dušu: Želio sam otići, nisam se osjećao dobro ovdje!
Poljak želio odlazak, ali se ubrzo predomislio (Foto: EPA)

Sjajni napadač na kraju ostaje u Bayernu

Lewandowski otvorio dušu: Želio sam otići, nisam se osjećao dobro ovdje!

Midhat Šljivak

Poljski napadač Robert Lewandowski imao je namjeru da napusti redove minhenskog Bayerna.

Sjajni 30-godišnji napadač je preko agenta Pinija Zahavija krajem maja saopštio rukovodstvu kluba da ima namjeru ići, ali na kraju će Lewa i dalje nositi dres bavarskog giganta.

Otkrio je Lewandowski zašto je želio otići iz Bayerna gdje je protekle četiri godine briljirao postigavši 155 golova u 197 nastupa.

"U aprilu i maju gotovo su svi imali uperen prst u mene i nisam se osjećao zaštićenim od strane kluba. Osjećao sam se usamljenim i nisam želio biti dio kluba", rekao je Lewandowski, a sve se desilo nakon duela Lige prvaka protiv Real Madrida.

"Kritike medija bile su ogromne, a niko od rukovodstva kluba nije stao u moju odbranu. Za mene je to bio znak da postoji problem i da nisam dovoljno dobar i zašto bih onda ostao ovdje?", pitao se Lewandowski.

Na kraju je ipak ostao i to nakon razgovora sa novim trenerom Nikom Kovačem.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Objasnio mi je svoj sistem rada i to mi se dopalo. Zbog toga sam odlučio ostati", istakao je Poljak koji ipak želi razgovarati sa Ulijem Hoenessom i Karlom-Heinzom Rummeniggeom.

"Nadam se da ćemo popričati kao odrasli ljudi. Shvatio sam da sam važan igrač za klub nakon što Bayern uopšte nije želio razgovarai o mojoj prodaji. To je pokazatelj koliki je ovo klub. To je bila tačka u kojoj sam odlučio da ostanem i da dam sve od sebe za Bayern", rekao je Lewandowski.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi