Lewandowski želio pomoći, pa ispao žrtva varalica
Foto: EPA

Ne bilo kakva prevara

Lewandowski želio pomoći, pa ispao žrtva varalica

Najbolji poljski napadač Robert Lewandowski postao je žrtva internet prevare i to ne bilo kakve. 

Prije nekoliko mjeseci Lewandowski se uključio u humanu akciju za pomoć dvogodišnjem dječaku po imenu Ants Rudzki koji je navodno imao tumor na oku. Za liječenje u Sjedinjenim Američkim Državama roditelji su već imali sakupljenih 1,5 miliona zlota, no za operaciju je nedostajalo još 500.000 zlota. 

O ovom slučaju raspisali su se brojni poljski mediji, apelujući da pomognu svi oni koji su u situaciji, a u humanu akciju uključio se i 29-godišnji Lewandowski koji je donirao 100.000 zlota.

Ipak, humani i velikodušni napadač Bayerna na kraju je postao žrtva varalica, jer se ispostavilo da se humanitarna akcija bila lažna i da pomenuti dječak uopšte - ne postoji. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iza cijele humanitarne akcije se stajao Sienicki, koji je putem društvene mreže Facebook objavio da je novac vraćen svim ljudima koji su nasjeli na prevaru. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi