Leyla Hajrović: Zašto je Izet izabrao BiH ispred Švicarske?

Pola Švicarac, a pola Bosanac

Leyla Hajrović: Zašto je Izet izabrao BiH ispred Švicarske?

E. Čaušević

Bosanskohercegovački reprezentativac Izet Hajrović početkom ove godine odlučio je napustiti Werder iz Bremena i karijeru nastaviti u dresu zagrebačkog Dinama.

Vjerna podrška našem igraču je njegova supruga Leyla koja se brine o gotovo svim stvarima u njihovim životima. U razgovoru za Jutarnji.hr Leyla koja je rodom iz Travnika objasnila je da će uvijek biti najveća podrša Izetu, te da će ga pratiti ako treba i na kraj svijeta.

Leyla je odrasla u Zurichu gdje se upoznala s Izetom. Priznaje da je taj švicarski grad njihov pravi dom, te da se tamo najljepše osjeća. Ona je istakla da je prava Švicarka, dok za Izeta kaže da je pola Švicarac, a pola Bosanac.

"Ja sam prava Švicarka izuzev što volim našu muziku, barem tako Izet kaže. Za razliku od njega koji je pola Švicarac, a pola Bosanac. Švicarska je mjesto koje oboje zovemo domom, ali BiH se više potrudila oko njega i zbog toga je izabrao tu reprezentaciju. Jednostavno je znao da će se tamo bolje osjećati i u kontekstu sporta to je bila pametna odluka", poručili su Izet i Layla.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi