Svaki fudbalski zaljubljenik bi volio da živi ovdje: Balkon stana služi kao tribina

Neki smatraju i arhitektonskim čudom

Svaki fudbalski zaljubljenik bi volio da živi ovdje: Balkon stana služi kao tribina

Haris Zilić

Stadioni znaju privući pažnju detaljima koje ne bi u najvećim snovima mogli predstaviti. Nekada to budu sitnice, dio tribina, pejzaž ili nešto sasvim neočekivano.

Brisbane Road je stadion u istočnom dijelu Londona i dom je Leyton Orienta engleskog niželigaša.

Na momente to je sasvim normalan stadion u ostrvskom stilu. Kapacitet mu je 9.271 sjedeće mjesto i izgrađen je u jednom kvartu tog dijela grada.

Međutim, šta je specifično za ovaj stadion?

Iza tribine nalaze se zgrade, a neki od stanova gledaju faktički na sami teren i to nije sve. Balkoni od pomenutih stanova dođu kao tribina.

Izađete na balkon da popijete kafu, čaj i gledate utakmice Leytona.

Oglasi

Nevjerovatno i jedinstveno u svijetu. Neki govore je ovo i malo arhitektonsko čudo.

Opis nije dostupan.

Zbog svoje specifičnosti pomenuti stanovi dostižu ogromnu vrijednost na tržištu. Posljednja cijena bila je 350.000 funti, a riječ je o manjim stanovima.

Lokacija kao idealna za fudbalske zaljubljenike. Balkon se nalazi iza korner zastavice i bukvalno imate pogleda na cijeli stadion.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Brisbane Road izgrađen je 1937. godine, a tokom svoje historije imao je nekoliko dodatnih radova.

Posljednji veći radovi bila su upravo izgradnja obližnjih zgrada, koje su dale specifičan izgled ovom kultnom stadionu u Engleskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi