Navijači uletili i sjeli na teren, da su znali šta se dešava zaštitari ih nikad ne bi izbacili!

Tragedija nije spriječena

Navijači uletili i sjeli na teren, da su znali šta se dešava zaštitari ih nikad ne bi izbacili!

Admin Čaušević

Navijač Leyton Orienta preminuo je nakon što su očajni navijači upali na teren i prekinuli utakmicu kako bi mu se mogla ukazati prva pomoć.

Navijači su u utorak navečer na utakmici Leyton Orient - Lincoln City upali u teren u pokušaju da privuku pažnju službenih osoba, dok su drugi pokušavali spasiti Dereka Reynoldsa (74).

Igrači oba tima su na kraju odvedeni s terena jer je utakmica bila prekinuta, a pretpostavlja se da je nesretni navijač imao srčani udar.

Unatoč naporima drugih navijača i bolničara, tragično je preminuo, a sve se dešavalo u utorak oko 21:30 na stadionu Leytona.

Osiguranje utakmice se našlo na udaru kritika jer nisu brzo prekinuli utakmicu dok su drugi pokušavali spasiti ljudski život.

Oglasi

Skoro sat vremena nakon što je utakmica zaustavljena, Orient je na društvenim mrežama potvrdio da se susret neće nastaviti.

"Utakmica neće biti nastavljena zbog hitne medicinske pomoći na istočnoj tribini. Sve naše nade su molitve uz navijača i njegove voljene u ovom teškom trenutku", saopštili su iz Leytona.

Ipak, za vremešnog navijača nije bilo spasa te je izgubio život na mjestu gdje je i dugo godina uživao gledajući mečeve voljenog kluba.

"Pozvani smo jučer u 21:28 zbog izvješća da se jedna osoba u teškom stanju u nogometnom klubu Leyton Orient, na Brisbane Roadu.

“Poslali smo brojne resurse na mjesto događaja, uključujući službenika za intervenciju, dva medicinara u automobilima za brzu reakciju i ekipu hitne pomoći.

"Naš prvi bolničar stigao je za otprilike četiri minute."

"Liječili smo čovjeka na mjestu događaja, ali nažalost, unatoč svim naporima naših timova, kasnije je proglašen mrtvim", saopšteno je iz londonske pomoći.

Dio odgovornsti za smrt svakako snose i svi u Leytonu pošto su tjerali navijače sa stadiona umjesto da ih saslušaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi