LFP: Messi igrač, a Guardiola trener sezone

Nova priznanja

LFP: Messi igrač, a Guardiola trener sezone

Edmir Škorić

Lionel Messi proglašen je igračem protekle sezone u Primeri, a Pep Guardiola najboljim trenerom.

Odlučila je to profesionalna nogometna liga (LFP), koja je očekivano za najboljeg igrača proglasila argentinskog napadača, koji je postigao 50 golova u Primeri. Dobio je nagradu za najboljeg igrača i najboljeg napadača lige.

 

Iako je Jose Mourinho odveo Real do naslova, najboljim trenerom u Primeri za proteklu sezonu proglašen je Guardiola, koji je sjedio na klupi Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Najbolji golman je Iker Casillas (Real), a za najboljeg braniča proglašen je Sergio Ramos. Xabi Alonso je najbolji centralni vezi. Pobjednik u kategoriji najboljeg ofanzivnog veznog je Andres Iniesta, dok je otkrićem sezone proglašen Malagin Isco.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije