Lider Sloboda Novi Grad i nakon poraza ostala na vrhu tabele

Prva liga RS

Lider Sloboda Novi Grad i nakon poraza ostala na vrhu tabele

A. Haznadarević

Danas je kompletirano i osmo kolo 1. Lige RS-a, u kojem je odigrano sedam susreta u kojim su se sastali: Drina Zvornik i Podrinje, Ljubić i Borac Šamac, Drina HE i Sloboda Mrkonjić Grad, Sloga Doboj i Mladost, Sutjeska i Sloboda Novi Grad, Modriča i Rudar, te Mladost V. Obarska i Kozara.

Lider na tabeli ekipa Slobode Novi Grad poražena je na gostovanju kod Sutjeske rezultatom 1:0, ali ipak, sa osvojenih 16 bodova ekipa Slobode je ostala vodeće momčad na tabeli.

 

Ekipa Podrinja je na gostovanju kod zvorničke Drine uspjela osvojiti bod, a susret je završen rezultatom 1:1. Ljubić i Borac iz Šamca su također odigrali izjednačeno 1:1.

 

Drina je minimalnim rezultatom savladala Slobodu iz Mrkonjić Grada, dok je Sloga ostvarila najubjedljiviju pobjedu, savladavši Mladost Gacko sa visokih 5:0.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

 

Momčad Modriče je na svom stadionu došla do pobjede nad Rudarom iz Ugljevika rezultatom 1:0, a u posljednjem susretu Ekipa Mladosti iz Velike Obarske je savladala Kozaru sa visokih 4:1. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.