Lideru samo bod na gostovanju kod Estorila

Sporting na plus jedan

Lideru samo bod na gostovanju kod Estorila

Estoril i Sporting iz Lisabona podijelili su bodove u derbiju 15. kola Portuguese lige, a mreže se nakon 90 minuta nisu tresle, ponajviše zahvaljujući raspoloženim golmanima.

Meč u Lisabonu nije obilovao lijepim potezima. Većinom se čekala greška protivnika i većina malobrojnih šansi koje je publika vidjela večeras većinom se izrodila iz navedenih situacija.

Mogao je domaći tim povesti još u prvom poluvremenu, ali je odlično intervenisao golman Rui Patricio nakon udarca Thiaga Gomeza. Na drugoj strani uzvratio je Wilson Eduardo.

U nastavku je prijetio Gerso na jednoj, odnosno Rojo na drugoj strani, ali se mreže nisu tresle. Istakli su se golmani Vagner odnosno Rui Patrico.

Estoril je i dalje na četvrtom mjestu sa 25 bodova, dok je Sporting lider sa 34, jednim više od Porta I Benfice koji imaju jedan meč manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.