Messijeva čarolija nedovoljna PSG-u u Lisabonu, Juventus navikao navijače da nervozno drhte
Foto - EPA

Grupa H, 3. kolo

Messijeva čarolija nedovoljna PSG-u u Lisabonu, Juventus navikao navijače da nervozno drhte

Midhat Šljivak

Benfica i PSG remizirali su (1:1) u 3. kolu grupe H Lige prvaka.

Duel u Lisabonu donio je dosta dobar fudbal, a na kraju su oba tima osvojila po bod i mogu biti zadovoljni jer ih nakon tri kola imaju po sedam.

PSG je poveo u 22. minuti meča. Prekrasan pogodak postigao je Lionel Messi za vodstvo gostiju od 1:0.

Benfica je igrala dosta dobro prvo poluvrijeme, a napadi su im se isplatili u 41. minuti. Danilo je pogodio vlastitu mrežu za 1:1.

Nastavak meča donosi napade PSG-a. Pokušavali su Parižani na sve načine doći do gola, Neymar je pogodio i prečku, ali lopta nije htjela u gol.

Imala je i Benfica svoje šanse da dođe do pobjede. Međutim, rezultat se do kraja nije mijenjao i ostalo je 1:1.

Oglasi

Juventus je u Torinu savladao Maccabi Haifu s 3:1 i zadržao je šanse za plasman u narednu rundu takmičenja, ali morat će da traži bodove protiv Benfice i PSG-a.

Stara dama do vodstva stiže u 35. minuti. Adrien Rabiot koristi prekrasnu asistenciju Angela Di Marije i pogađa za 1:0.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a u 50. minuti nastavka sve je bilo gotovo. Di Maria je uposlio Dušana Vlahovića, a ovaj pogađa za 2:0.

Umjesto da riješe meč i da mirno privedu meč kraju, Bianconeri su se pobrinuli da strahuju za tri boda. Szczesyn je negdje krenuo u 75. minuti meča, iskoristio je to Dean David i matirao je golmana Stare dame za 2:1.

Strahovao je Juve do samog kraja. Maccabi je imao nekoliko odličnih situacija za postizanje drugog gola, ali se Juventus uspio spasiti te je u 84. minuti drugim pogotkom Rabiota i trećom asistencijom Di Marije završio priču u ovom meču (3:1).

Juventusu je ovo prva pobjeda u ovoj sezoni Lige prvaka i zaostaju četiri boda za Benficom i PSG-om.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, grupa H, 3. kolo:

Juventus - Maccabi Haifa 3:1
Benfica - PSG 1:1

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Allegri nije jasan nikome niti njegove izmjene… Bože sačuvaj,jedan MiLik na klupi on uvodi onog idiota Keana..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi