Lijep gest Zvezdinog fudbalera

Poslao sjajnu poruku pred derbi

Lijep gest Zvezdinog fudbalera

D. Vejo

Kako to obično biva, već sedam dana prije početka vječitog derbija u Srbiji kreću tenzije, čačkanja, podbadanja ali i niski udarci.

Dva protivnička tabora, crveno i crno-bijeli, uvijek jedan drugom imaju nešto za dodati. Međutim, ovoga puta, dešava se nešto za mnoge čudno, što je u suštini normalno ali ne i iz ugla fanatika bilo da je Zvezdin ili Partizanov pripadnik.

Ovoga puta, u centar pažnje došli su igrači. Umjerene izjave i bez previše buke ulazi se u 153. vječiti derbi. Nakon podrške Brazilcu Evertonu poslije rasističkog skandiranaj na Banjici, vezista crveno-bijelih ponovo se našao u centru pažnje.

Imao je jednu vrlo zanimljivu izjavu.

"Ne želim da se kazni Everton. On to nije zaslužio. Želim da igra u derbiju, hoću da kako mi tako i protivnik, izađemo u najjačem sastavu i pokažemo koliko znamo, pa neka bolji pobjedi. On je bitan za Partizan, mnogo doprinosi timu", istakao je Mitchell Donald.

Još jednom, Zvezdin fudbaler pokazuje onu dobro stranu fudbala, korektnosti i ljudstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi